لینک-UTM3

لینک UTM

لینک-UTM2

 

لینک UTM یا ردیابی UTM در واقع از ابزارهای بازاریابی و مدیریتی است که شما می‌توانید از آن استفاده کنید تا علاوه بر آنکه خود را به مدیران خود ثابت می‌کنید، مراحل کاری و نتایج بازاریابی خود را تحلیل کنید. برای اینکه شما یک بازاریاب خوب باشید باید از همهٔ ابزارهایی که در اختیار خود دارید استفاده کنید، شما باید کسی باشید که میزان موفقیت کارهای خود را ارزیابی کنید و آنها را بر نمودار یا هر چیز دیگری شفاف کنید. امروزه شما می‌توانید با اضافه‌کردن کدهای UTM به انتهای لینک‌های خود آمار و اطلاعات خوبی را دریافت کنید. لینک UTM در واقع ابزاری برای بررسی ترافیک ورودی صفحات سایت شما هستند که از پلتفرم‌های مختلفی به سایت شما می‌آیند. کار با UTM بسیار آسان است به همین خاطر است که توصیه می‌شود از آن در کمپین‌های تبلیغاتی استفاده شود.

لینک UTM یا کد UTM چیست؟

UTM مخفف Urchin Tracking Module است که معادل واژه‌ای فارسی آن می‌شود: ماژول پیگیری اورچین. اورچین (Urchin) نام یکی از شرکت‌هایی بود که نرم‌افزار تحلیل و بررسی دیجیتالی را تولید می‌کرد که توسط شرکت بزرگ گوگل (Google) خریداری شد. می‌توان گفت به‌نوعی پیدایش google analytics از همین نرم افزار ها است. کد یا لینک یو تی ام یعنی اضافه‌کردن کدهایی به انتهای URL ها برای ثبت اطلاعاتی از منبع. یو تی ام ها امکان بررسی آمار هایی که برای بررسی داده های سایت است را به ما می دهد. کدهای UTM آماری را به گوگل آنالیتیکس ارسال می کنند بعد از ثبت و پردازش در گوگل آنالیتیکس، می توان مشخص نمود که چه افرادی و از کجا از این پارامتر های UTM استفاده کرده اند.

لینک UTM و گوگل آنالیتیکس

خود گوگل آنالیتیکس به خودی خود نمی تواند متوجه شود که همهٔ منابع ورودی کاربر به سایت ما کدام اند، منابعی مثل: پست الکترونیکی، SMS، دسته بندی ها، راهنماها و . . . در این مرحله است که ما با کدها یا لینک‌های UTM که به آدرس های خودمان اضافه می‌کنیم، این اطلاعات را به google analytics می فهمانیم.

هدف استفاده UTM

در واقع زمانی که تعداد کمپین های تبلیغاتی ما زیاد می شوند و ما با حجم داده های ورودی کاربران مواجه هستیم، با UTM ها این لینک‌های داده را کوتاه تر می کنیم و آنها را تفکیک می کنیم  و به این شکل کار ما راحت تر و دقیق تر خواهد شد.

کاربرد لینک UTM

یو تی ام ها از ابزارهای بسیار مفیدی برای حوزه دیجیتال مارکتینگ است، برخی از کاربرد های مهم این کد ها را برای شما آورده ایم:

1-کمپین ها پی پی سی(PPC)

اگر شما از اشخاص و دیجیتال مارکتر هایی هستید که برای کمپین های تبلیغاتی خود از روش پرداخت به ازای هر کلیک(ppc) استفاده می‌کنید، لینکهای UTM ابزاری بسیار قدرتمندی برای تحلیل و بررسی کمپین تبلیغاتی شما بشمار می آید چرا که با این قطعه کد ها علاوه بر آنکه آمار ترافیک سایت خود را می‌توانید بررسی کنید حتی می‌توانید نحوه قرارگیری نورها تبلیغاتی، اندازه ها، طرح ها، رنگ ها و استایل های آن ها را به خوبی مشاهده و بررسی کنید.

2-شبکه های اجتماعی

اگر شما به طور مثال می خواهید بهترین پلتفرم و پر استفاده ترین شبکه ی اجتماعیی را در حوزه ی مورد نظر خود پیدا کنید، می‌توانید با استفاده از لینک UTM این بررسی آماری را انجام دهید و بهترین انتخاب را داشته باشید.

3-Email یا پست الکترونیکی

شما با استفاده از UTM ها به راحتی می‌توانید کاربران را ترغیب کنید تا در کمپین ها ایمیلی شما مشارکت کنند.

مزایای استفاده از کد های UTM

1-مشخص شدن صفحات پربازدید

2-منبع ترافیک های ورودی

3-کدام کلمات کلیدی مفید تر بوده اند

4-کدام کمپین های تبلیغاتی شما موثر تر و پربازدید تر بوده اند

5-مشخص شدن مسیر هایی که کاربران به شما رسیده اند

نحوه دسترسی به نتایج لینک یو تی ام

اطلاعات و داده هایی که از طریق لینک‌های UTM بدست می آیند در گوگل آنالیتیکس(مسیر: traffic/source/campaign) به راحتی قابل مشاهده خواهد بود. در این مسیر لیستی ار کمپین های شما را نشان می دهد که با کلیک بر هریک از آن های می‌توانید اطلاعات جزئی تری را دریافت و مشاهده کنید.

ساختار لینک UTM

ابتدا به مثال زیر دقت کنید و بعد پارامتر های مختلف UTM را باهم بررسی خواهیم کرد:

https://neuronagancy.com/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=prdct

لینک UTM4

1-یو آر ال(URL) یا آدرس سایت یا دامنه

در واقع همه لینک ها و کد های UTM از 2 بخش کلی درست شده اند:

1-آدرس اصلی

2-پارامتر های UTM

3-منبع کمپین(campaign source)

این پارامتر به کمپینی که شما را انداخته اید مربوط می شود. برچسب ها و دسته بندی های مربوط به کمپین که اطلاعات مربوط به کمپین ها را بررسی و دسته بندی می کنند. یعنی ردیبای همهٔ محتواهای کمپین ها. مثل: utm_source=reportage که مشخص می کند منبع ورودی ما رپورتاژ باشد.

4-UTM_Medium

رسانه های کمپین، در واقع کانال های ارتباطی هستند، این تگ ها درباره ی لینک‌های واسطه به شما اطلاعات می دهند. با استفاده از این پارامتر می‌توانید واسطه یا نوع تبلیغ(پست الکترونیکی، بنری و . . .) را مشخص کنید. مثال: utm_medium=video یعنی نوع تبلیغ شما ویدیویی است، توجه داشته باشید که این پارامتر اجباری است.

5-نام کمپین

شما می‌توانید برای هر کمپین خود یک نام مشخص داشته باشید که با utm-campaign مشخص می شود و اجباری است. مثال: utm_campaign=setare

6-کمپین ترم(term)

این پارامتر برای ما مشخص می کند که کاربران با کدام کلمات کلیدی وارد کمپین های ما شده اند. مثال:utm_term=seo?

7-محتوای کمپین

این پارامتر کاملا اختیاری است، اگر بنر تبلیغاتی شما مثلا در باره ی توپ فوتبال باشد می‌توانید مقدار این پارامتر را با توپ برابر قرار دهید. مثال: utm_content= ball

استفاده utm ها در لینک‌های داخلی

هیچ وقت از کد ها و لینک UTM یا یو تی ام لینک به عنوان لینک‌های داخلی در سایت خود استفاده نکنید، چرا که با این کار google analytics را به اشتباه می اندازید و در مورد منبع ترافیک ورودی دچار اشتباه می شودید به این صورت که اگر مثالاً کاربری از فیسبوک به داخل سایت یا کمپین شما بی آید و در صفحه وبلاگ شما بر روی لینک داخلی UTM کلیک کند و به صفحه ای دیگه ای از سایت خودتان برود، در گوگل آنالیتیکس منبع ورودی را به جای فیسبوک نیز بلاگ نشان خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-2ویژن-1
دیجیتال_مارکتینگ

ویژن فروش

در مورد برند ها و مارک هایی از آن ها خریداری می کنید به خوبی فکر کنید، چرا این نام های تجاری را انتخاب می

بیشتر بخوانید »
گوگل-ادز-و-قوانین-آن2
دیجیتال_مارکتینگ

گوگل ادز و قوانین آن

گوگل ادز(google ADs) که در ابتدا با نام گوگل ادوردز(google AdWords) شناخته می شد، اکوسیستم یا پلتفرم سرویس تبلیغاتی شرکت گوگل است، که در آن

بیشتر بخوانید »